Tri razloga zašto posjetiti Jadran

Hrvatska, država bogate kulture i povijesti, cijelom svom dužinom smještena je na Jadranskom moru. Zbog svojih prirodnih i kulturnih ljepota ubraja se u najpopularnije i najljepše države Europe. Česti je odabir turista koji dolaze iz raznih krajeva svijeta. Kako i ne bi bila, kad kristalno čisto plavo more, beskrajne plaže i nacionalni parkovi oduzimaju dah na svakom koraku. Pristupačan smještaj s brojnim zanimljivim sadržajima te ukusna hrana i vino još su veći razlozi zašto odabrati ljetovanje na Jadranu.

Jedinstveni lokaliteti iz kamenog doba

Tijekom dugo vremena u Hrvatskoj su otkrivene brojne špilje u kojima su pronađeni ručno izrađeni predmeti iz kamenog doba. Osobito je popularna špilja Hušnjakovo brdo u kojoj su zabilježeni ostatci krapinskog pračovjeka.

Povijest mnogih hrvatskih gradova poput Splita, Zadra i Dubrovnika seže u doba Rimljana. Današnja središta ovih gradova izrađena oko antičkih ruševina savršeno se uklapaju u srednjovjekovne građevine. Ujedno su pravi mamac za ljubitelje povijesti i arhitekture.

Jadranska gastronomija

Što je dalmatinska kuhinja bez ribe i morskih plodova? Riba se svakodnevno lovi te poslužuje na razne načine kao dnevni ulov. Svježa riba je najcjenjenija, a i morski plodovi mnogima prave zazubice. Birajte između bijele ribe na žaru uz dodatak začinskog bilja i maslinovog ulja te crnog rižota. Ili se odlučite za paprikaš s morskim plodovima. Za potpuni okus pobrinut će se domaće bijelo vino. Ono što jadransku gastronomiju čini posebnom je ljubav prema hrani i načinu njezina pripremanja.

Prekrasne plaže, jezera i aktivan noćni život

Jadransko more jedno je od najčišćih u Europi, a dokaz tome su plave zastave koje možete vidjeti na brojnim hrvatskim plažama. Pogled na čisto more seže do samoga dna, a pučina koja se proteže pred vama otvara nebrojene mogućnosti morske zabave.

Mlade najviše privlači noćni život kojeg na hrvatskom priobalju ima na pretek. Što još čekate? Odaberite beach bar po vašem ukusu i uživajte u taktovima omiljene glazbe do ranih jutarnjih sati.