Konoba Žakan

Konoba Žakan logo

Vrhunski eno i gastro doživljaj u srcu NP Kornati

Dignite sidra i zaplovite putem Nacionalnog parka Kornati, na otočić Ravni Žakan, jer tamo vas očekuje izvanredno gastronomsko iskustvo. Konoba Žakan zadivit će vas tradicionalnim jelima pripremljenima na moderan i maštovit način te atmosferom koja odražava ljepotu lokacije.

Naše dugotrajno iskustvo i bogato naslijeđe ovoga kraja očituje se u svakom koraku. Svaka sitnica je pomno osmišljena – od odabira domaćih i svježih, dalmatinskih namirnica do elegantne prezentacije jela. Rezultat su vrhunski specijaliteti koji će vas u potpunosti oduševiti.

HRANA & VINO

U Konobi Žakan pristupamo hrani poštujući tradiciju, no sa suvremenim pristupom. Bogato iskustvo kornatskih ribara i farmera te najkvalitetnije lokalne namirnice pretvorene su u izvanredne gastronomske kreacije. S obzirom da je mediteranska kuhinja nezamisliva bez maslinovog ulja, naša konoba koristi isključivo vrhunsko ekstra djevičansko ulje višestruko nagrađivanih uljara.

Vino je naša posebna strast te smo vinskoj karti posvetili mnogo pažnje kako bi bila nešto na što smo iznimno ponosni. Uz široku ponudu vrhunskih domaćih i stranih vina, u našem vinskom podrumu mogu se pronaći zaista rijetke i posebne butelje najboljih svjetskih vinara.

CHEF & TIM

Uz očaravajući pogled na more, u ugodnom, opuštajućem i lijepo uređenom ambijentu konobe, otkrijte našu posvećenost detaljima te strast prema gostoprimstvu. Naš tim je sastavljen od vrhunskih kuhara, pomoćnika i konobara, kako bi svaki segment vašeg uživanja u našem restoranu bio izniman.

Vodimo koncept kuhinje u kojoj se poštuju načela mediteranske kuhinje, no ona je obogaćena osvježenim, inovativnim pristupom. Tako vještim poigravanjem okusima, bojama i teksturama nastaju neodoljive delicije.

POSEBNA PONUDA

Isprobajte degustacijski meni, koji se sastoji od više sljedova i pruža nezaboravan gastro užitak Mediterana.

Dostupno samo uz prethodnu najavu i rezervaciju.

REZERVACIJA STOLA:

TEL: +385 91 726 0579