Konoba Žakan

Konoba Žakan logo

Vrhunski eno i gastro doživljaj u srcu NP Kornati

Dignite sidra i zaplovite putem Nacionalnog parka Kornati, na otočić Ravni Žakan, jer tamo vas očekuje izvanredno gastronomsko iskustvo. Konoba Žakan zadivit će vas tradicionalnim jelima pripremljenima na moderan i maštovit način te atmosferom koja odražava ljepotu lokacije.

Naše dugotrajno iskustvo i bogato naslijeđe ovoga kraja očituje se u svakom koraku. Svaka sitnica je pomno osmišljena – od odabira domaćih i svježih, dalmatinskih namirnica do elegantne prezentacije jela. Rezultat su vrhunski specijaliteti koji će vas u potpunosti oduševiti.

HRANA & VINO

U Konobi Žakan pristupamo hrani poštujući tradiciju, no sa suvremenim pristupom. Bogato iskustvo kornatskih ribara i farmera te najkvalitetnije lokalne namirnice pretvorene su u izvanredne gastronomske kreacije. S obzirom da je mediteranska kuhinja nezamisliva bez maslinovog ulja, naša konoba koristi isključivo vrhunsko ekstra djevičansko ulje višestruko nagrađivanih uljara.

Vino je naša posebna strast te smo vinskoj karti posvetili mnogo pažnje kako bi bila nešto na što smo iznimno ponosni. Uz široku ponudu vrhunskih domaćih i stranih vina, u našem vinskom podrumu mogu se pronaći zaista rijetke i posebne butelje najboljih svjetskih vinara.

Naše vino kuće dolazi iz renomirane vinarije Galić.

EKSKLUZIVNA PONUDA

Dio naše ekskluzivne ponude čine legendarno vino Petrus te luksuzna tekila Clase Azul.

Petrus je jedno od najcjenjenijih i najskupljih vina na svijetu. Poznato po svojoj dubokoj kompleksnosti, izvanrednoj ravnoteži i bogatom aromatskom profilu. Proizvodi se u srcu francuske regije Pomerol gotovo isključivo od sorte Merlot i smatra se simbolom vinske izvrsnosti.

Clase Azul predstavlja vrhunac meksičke tradicije i zanatske izrade. Svaka boca je ručno izrađena i oslikana, dok tekila nudi iznimno glatko iskustvo okusa, s notama vanilije, karamele i suhog voća. Clase Azul je pravi izbor za istinske znalce.

CHEF & TIM

Uz očaravajući pogled na more, u ugodnom, opuštajućem i lijepo uređenom ambijentu konobe, otkrijte našu posvećenost detaljima te strast prema gostoprimstvu. Naš tim je sastavljen od vrhunskih kuhara, pomoćnika i konobara, kako bi svaki segment vašeg uživanja u našem restoranu bio izniman.

Vodimo koncept kuhinje u kojoj se poštuju načela mediteranske kuhinje, no ona je obogaćena osvježenim, inovativnim pristupom. Tako vještim poigravanjem okusima, bojama i teksturama nastaju neodoljive delicije.

REZERVACIJA STOLA: